Stearinlys uden partikler: Naturens rene bivokslys

Vi tænder stearinlys for hyggens skyld, for stemningen og for varmen. Men har du nogensinde stoppet op og tænkt over, hvad der sker, når lyset brænder? Mange lys afgiver sod, men ikke alle lys soder lige meget. Og her kommer bivokslys ind i billedet.

Hvad er sod egentlig?

Sod er de fine sorte partikler, der opstår, når noget brænder ufuldstændigt. Disse små partikler kan flyve rundt i dit hjem, sætte sig på vægge, og endda blive indåndet. Det er ikke lige det, man håber på, når man tænder for hyggen!

Hvad gør forskellen?

  • Voksen: Mange lys er lavet af paraffin, som kan give anledning til sod. Bivoks derimod, er noget helt andet. Bivokslys soder ikke. Når det gør, er det ofte pga. ydre faktorer som vinden, vægen eller tændingsmetoden.
  • Vægen: Vægens længde og materiale spiller også en rolle. En for lang væge kan skabe unødigt meget sod.
  • Tændingen: Måden, du tænder dit lys på, kan faktisk bidrage med sod. Både lightere og tændstikker kan give anledning til sodpartikler.

Bivokslys: En ren glæde

Bivokslys er naturens eget svar på rene stearinlys. De er kendt for at brænde rent og uden at afgive sod. Selve bivoksen er uskyldig i at producere sod. Hvis der opstår sod, kommer det fra ydre faktorer som vægen, tændingskilden eller vindforholdene.

Sådan minimerer du sod

Selv med bivokslys, er der et par tricks til at få den reneste forbrænding:

  1. Klip vægen: Sørg for at holde vægen kort og velplejet.
  2. Beskyt mod træk: Et lys i træk vil sode mere, så placér dit lys et roligt sted.
  3. Tænd ordentligt: Brug kvalitetstændstikker eller -lightere for den reneste tænding.

Lyst til en renere brænding?

Hop over på https://persillo.dk/collections/bivokslys og dyk ned i vores udvalg af bivokslys. Dit helbred og hjem vil takke dig.

Konklusion

Med bivokslys får du ikke kun atmosfære og varme, men også en ren og næsten sodfri brænding. Så næste gang du vil skabe hygge, tænk bivoks – for naturens og renhedens skyld.

Tilbage til blog