Pleje af dine bivokslys

Bivokslys er en skøn stemningsskaber til enhver lejlighed. For at nyde godt af deres varme skær i længst mulig tid er det dog en god idé med lidt vedligeholdelse. Her kommer nogle enkle, men effektive, tips til hvordan du plejer dine bivokslys.

Brænd lyset korrekt første gang

Den første gang du tænder et bivokslys er afgørende. Sørg for at brænde lyset i minimum to timer første gang det tændes. Det vil sikre en jævn og stabil flamme, og undgå ujævnheder eller dryp.

Placér lyset sikkert

Det er vigtigt at dit bivokslys har en stabil plads, helst på en ildfast overflade. Dette vil minimere risikoen for at lyset vælter, eller laver skader på underlaget. Hold også lyset væk fra letantændelige materialer som papir og gardiner.

Hold vægen kort

Inden du tænder dit bivokslys, kan det være en god idé at trimme vægen ned til ca. 5 mm. En for lang væge kan brænde for hurtigt, hvilket kan skabe ujævnheder i lyset. Du kan bruge en almindelig saks eller specialsaks til væger.

Hold lyset væk fra børn og kæledyr

Selvom bivokslys er naturlige og miljøvenlige, kan de stadig være farlige for både børn og kæledyr. Sørg for at opbevare lysene utilgængeligt for de små, både for at undgå skader, og for at undgå at lysene bliver spist.

Sluk lyset når du går

Det er altid vigtigt at slukke dit bivokslys, når du forlader hjemmet. Lad aldrig et tændt lys stå uden opsyn, da det kan medføre både brand og unødige ulykker.

Afslutning

Bivokslys skaber hygge og stemning, men for at nyde dem fuldt ud kræver de lidt pleje og opmærksomhed. Med de her tips kan du forlænge dine bivokslys levetid, og sikre at de kan nydes i lang tid fremover.

Se vores udvalg af bivokslys

Tilbage til blog