Hvor kommer vores bivokslys fra?

Er du nysgerrig på, hvor vores bivokslys kommer fra, samt hvordan vi sikrer, at de er et miljøvenligt valg? I denne blogpost vil vi tage dig med på rejsen fra bier til bivokslys, og fortælle om vores arbejde med bæredygtighed.

Biavl med omtanke

Vores bivokslys bliver lavet hos vores samarbejdspartnere, der er specialister i at producere bivoks. De opererer i områder uden brug af pesticider, hvilket sikrer, at bierne har det godt, og at vores voks er af bedste økologiske kvalitet. Disse områder befinder sig i Kina, og selvom det kan synes langt væk, er processerne de samme som dem, du ville finde i Danmark eller Europa. Bier er bier, uanset hvor i verden de befinder sig, og de gavnlige virkninger af bæredygtige landbrugspraksisser er lige så vigtige for planenten, i Kina, som de er herhjemme.

Men hvorfor Kina, tænker du måske? Ved at producere vores lys i Kina, kan vi holde prisen nede, så bivokslys bliver tilgængelige for så mange mennesker som muligt. Det betyder, at flere kan træffe det gode grønne valg.

Vi arbejder aktivt på at nedbringe vores CO2-udledning

Som med alle produkter, der transporteres over lange afstande, er der en vis CO2-udledning forbundet med at få bivokslys hjem til dig. Det er et ansvar, vi tager alvorligt. Og her kommer en af de ting, som modvirker udledningen: for hver enkelt ordre vi sender ud, planter vi et træ i Danmark på vegne af dig. Træerne absorberer den CO2, som er udledt under transporteren og mere til.

Ud fra et konservativt estimat vil vær eneste ordre modvike CO2'en for ca. 25 ordre – hvert eneste år. Det betyder, at vi sammen ikke bare er CO2 neutrale – vi er faktisk CO2 negative! Det betyder, at vi absorberer mere CO2, end vi udleder.

Udregningen er som følge: Ved én ordre udledes der i gennemsnit cirka 0,4 kg CO2 (ved 2 kg lys). Det har vi beregnet ud fra transporten hele vejen fra producenten i Kina til dig herhjemme. Men for hvert træ vi planter, absorberes der omkring 10 kg CO2 om året. Det betyder at en enkelt ordre kan modvirke CO2-udledningen fra omkring 25 ordrer – hvert år.

Når du køber vores bivokslys, er du altså ikke bare med til at støtte bierne, men også med til at gøre planeten grønnere.

Du gør en forskel

Når du køber og bruger vores bivokslys, støtter du en bæredygtig verden. Du får et naturligt alternativ til traditionelle stearinlys, og bidrager til at mindske CO2 i atmosfæren. Vi håber du vil være med på rejsen sammen med os.

Se vores udvalg af bivokslys

Tilbage til blog