Er stearinlys usundt, giftige, skadelige eller bare farlige?

Der er noget magisk ved at tænde et stearinlys, især på en stille vinteraften. Men bag denne varme glød gemmer der sig en række overraskelser, som mange ikke er opmærksomme på. Lad os tage et nærmere kig.

Stearinlys og indeklimaet Vi kan ikke komme udenom det: Stearinlys har indflydelse på indeklimaet. Når de brænder, udsender de skadelige partikler og kemikalier, som toluen og benzen. Dette kan ikke blot forværre luftvejssygdomme som astma, men også påvirke dit generelle velbefindende.

Bæredygtighed og stearinlys Stearin er naturligt, ja. Men ofte er det et biprodukt af animalsk fedt, hvilket indebærer en større miljøbelastning. Og så er der paraffinlys. Fremstillet af petroleum, bidrager de til vores afhængighed af fossile brændstoffer.

Men er der en lysende ridder i rustning?

Ja, det er der! Træd ind, bivokslys. Disse lys er ikke kun naturlige, men også bæredygtige. Når bivokslys brænder, udsender de negative ioner, som neutraliserer de skadelige positive ioner i luften. Sammenlignet med deres stearin- og paraffin-fætre, er de mildere mod indeklimaet.

Og lad os ikke glemme biernes rolle i vores økosystem. Ved at støtte bivokslysproduktionen hjælper du også med at støtte en sund bi-population.

Så, hvad skal jeg gøre næste gang? Når hyggen kalder, og du overvejer at tænde et lys, bør du tænke over, hvilken type lys du vælger. Hvis du ønsker at tage et skridt i retning af et sundere hjem og en grønnere planet, er bivokslys vejen frem.

Er du blevet nysgerrig? Du kan udforske verdenen af bivokslys og finde det perfekte lys til din næste hyggelige aften på Persillo's bivokslys kollektion.

Tilbage til blog