Guide: Hvordan laver man bivokslys?

Lys har altid haft en central rolle i vores hjem, og der er noget ganske særligt ved hjemmelavede bivokslys. Med den rigtige vejledning kan du lave dine egne bivokslys, som ikke kun er smukke, men også fri for skadelige stoffer, som ofte findes i kommercielle lys.

Du skal bruge:

 • Bivoks (overvej at købe færdige lys fra persillo.dk og brug resterne til støbning. Vi overvejer også at sælge ren bivoks i fremtiden!)
 • Væger i den ønskede længde
 • En gryde til at smelte bivoksen
 • Former til lys (silikoneforme, gamle kopper, glas osv.)
 • Et termometer

Trin-for-trin vejledning:

 1. Forbered arbejdsområdet: Det er vigtigt at arbejde i et rent og ryddeligt område for at sikre de bedste resultater.

 2. Smelt bivoksen: Hæld bivoksen i en gryde og smelt den ved lav varme. Overvåg temperaturen nøje med et termometer. Ideelt set bør bivoksen ikke blive varmere end 60-65 grader Celsius for at forhindre forringelse af voksens kvalitet.

 3. Forbered vægen: Klip vægen i den ønskede længde afhængig af den størrelse og form af lys, du vil lave.

 4. Hæld bivoksen: Når bivoksen er smeltet og har nået den ønskede temperatur, hældes den forsigtigt i dine valgte forme og placér vægen i midten.

 5. Lad lyset størkne: Placer lysene et køligt sted, hvor de kan størkne. Afhængig af lysenes størrelse kan dette tage alt fra nogle få timer til en hel dag.

 6. Fjern fra formen: Når lysene er hærde, fjernes de forsigtigt fra formen. Er formen af silikone, vil det være nemmere at få lysene ud.

Tip:

 • Eksperimenter med forskellige former. Genbrug ting som gamle kopper og glas.
 • Hvis du støber lys i en beholder, som du ønsker at bruge igen (f.eks. en kop), kan du placere vægen i midten ved hjælp af en blyant eller en pind, der hviler ovenpå beholderens kant.

Konklusion: At lave bivokslys er ikke kun en kreativ og berigende proces, men også en måde at bringe naturlighed og hygge ind i dit hjem. Og husk, at hvis du ikke har tid eller lyst til selv at lave lys, kan du altid finde kvalitets bivokslys på persillo.dk. God fornøjelse!

Tilbage til blog